www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Čad

Jedna z nejchudších zemí na světě - Čad se rozprostírá ve střední Africe. Na severu hraničí s Libyí, na západě s Nigerem a Nigerií, na jihozápadě s Kamerunem, na jihu se Středoafrickou republika a na jihovýchodě se Súdánem. V Čadu jsou tři geografické oblasti - suché planiny a pouště ve středu a na severu země, hory na severozápadě a nížiny na jihu. Typické tropické podnebí s vysokými srážkami převládá na jihu, naproti tomu na severu je charakter podnebí pouštní. Období sucha nastává od listopadu do května. Teploty dosahují 20-25°C, ale před dešti mohou vyšplhat až na 40°.
Nekonečnost v neuvěřitelné poušti - není to přiliš přitažlivá turistická destinace na první pohled - nekonečná poušť a obtížné cestování, jen několik cest je zpěvněných, v létě jsou teploty velice vysoké. Plavby na jezeře Chad, prašné cesty ve vesnicích, často neočekávaná zeleň. Za návštěvu stojí poušť a krajina Ennedi a mnoho zvěře v Národním parku Zakouma NP. Nejlepším obdobím pro návštěvu Čadu je od listopadu do dubna.

Situace v zemi je velmi nestabilní na severu.

10 důvodů proč navštívit Čad:

1. Roky války a nedostatek infrastruktury udržely tuto zemi mimo zájem turistů, proto je to panenská destinace.
2. V Čadu je jedna z nejkrásnějších pouští na světě, poušť Sahara a Ennedi Tibesti v horské oblasti mají své obrovské kouzlo.
3. Několik nomadických etnických skupin, včetně Fulani a Teda se stále pohybuje po území Čadu s velkými stády, pozorování tohoto obrovského přesunu lidí a zvířat je zážitkem.
4. Negativní efekt globalizace minul velké oblasti Čadu a v mnoha vesnicích se zastavil čas.
5. Stavby z vepřovic farmářů, kteří žijí na břehu jezera Chad a řeky Logone jsou stále neznámé a patří ke kulturnímu bohatství Čadu. Příkladem jsou vesnice Excel Kotoko s konickými stavbami kmenů Massa a Musgum.
6. Zakouma National park leží ve středu jižní části země, žije zde velké množství zvířat - sloni, žirafy, hroši, lvi, gepardi, pštrosi, antilopy a ptáci, je to přírodní ráj. EU pomáhá v ochraně této oblasti.
7. Najdete zde lidi známé jako Sara - súdánského původu, jsou velmi vysocí a tmaví a stále si zdobí své obličeje a těla tetováním, které má etnické symboly.
8. Skalní malby na masivu v oblasti saharské Tibesti jsou neocenitelnou památkou dědictví lidstva a ukazují Saharu plnou zvířat, vegetace a tmavé lidi s tetováním.
9. Jezero Chad je poslední velká oblast s vodou na Sahaře, kmen Buduna, který obývá břehy jezera stále ještě vyrábí kanoe z papyru, jak to dělali ve starém Egyptě.
10. I přes politickou nestabilitu a negativní vliv války v Darfuru v sousedním Súdanu, Čad má jasný cíl nomalizovat situaci a dostat se na mapu cestovatelů milujících autentickou Afriku.

 

8 základních otázek při plánování safari

Všem klientům připravujeme cesty na míru podle požadavku.

 

Ochrana přírody v Africe

Nezisková organizace African Parks patří k nejúspěšnějším subjektům, které se zabývají ochranou ohrožené africké přírody. Snaží se vybudovat rovnováhu ekosystému a zároveň i zajistit udržitelnost zdrojů a zapojení místních komunit do ochrany přírody.

 

Čad

Známým kmenem v Čadu je kočovný kmen Wodaabe. Je stále v pohybu a hledá nové pastviny. Chovají dobytel Zebu s dlouhými rohy a putují na dlouhé vzdálenosti.

Kam lze cestovat - Afrika v roce 2022

Afrika a místa, která navštívit v budoucnu

všechny informace
 
 

Ubytování

Ubytování

 
Čad

Oficiální název: Čadská republika
Hlavní město: N´Djamena
Rozloha: 1 284 000 km2
Počet obyvatel: 13.606.000(r. 2015)
Oficiální jazyk: francouzština a arabština
Státní zřízení: republika
Hlavní náboženství: islám (51 %), animisté (7 %), muslimové (54%), katolíci (20%), protestanti (14%)
Čas: SEČ +1
Měna: CFA frank (XAF)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz