www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Benin

Voodo rituály v Afrických Benátkách
Benin je země ležící v Guinejském zálivu mezi Nigérií a Togo. Pobřeží země symbolizuje koloniální historii Afriky. Portugalci vytvořili přístavy a pevnosti během 15. a 16.století, obchodovali se zlatem, slonovinou a otroky s místními vládci. Přes svou pohnutou minulost je Benin krásná země, která uchovává tradice a uctívá své předky.
Bývalá Francouzská Dahomej má rozlohu jako Portugalsko a i přes svou malou rozlohu má velkou rozmanitost kultur a přírody. Benin je kolébkou voodoo a je zemí, kde se návštěvník setká s pravou Afrikou.


10 důvodů proč navštívit Benin:
1. jezera a zátoky v jižním Beninu, kde jsou plovoucí města. Ganvié je největší z těchto měst a bylo pojmenováno Africké Benátky.
2. animistické kulty, které praktikuje velká část obyvatelstva, na mnoha místech na jihu ve středu země lze tyto obřady pozorovat, hlavní tradiční náboženství Voodoo a Ouidah - hlavní město voodoo.
3. dramatická historie obchodu s otroky, jihozápadní pobřeží známé jako Otrokářské pobřeží, pozůstatky dramatické minulosti lze vidět mezi Allada a pobřežím Atlantiku.
4. bohatá architektura ve stylu afro-brazilském, domy postavené otroky v městech Porto Novo, Ouidah a Grand Popó.
5. zajimavé fetišistické trhy v Cotonou (Dantokpa) a Bohicon, kde najdete vše od lebek psů po ocasy ještěrek.
6. Královský palác Abomey a muzeum králů království Fon, Světové místo dědictví UNESCO.
7. ve vesnicích kolem Gbanamé se můžete zúčastnit tanců s maskami Gueledé /UNESCO/.
8. milovníci přírody se mohou vydat do pohoří Atakora a na safari do parku Pendjari NP na severu Beninu.
9. na severu země lze navštívit hliněné vesnice Taneka Coco a obydlí kmene Somba.
10. pobřeží je nedotčené, během roku lze pozorovat velryby z pobřeží, nejlepší pláže jsou kolem Grand Popó nedaleko hranic s Togo.

 

Národní parky v Beninu

Benin má 2 národní parky : Pendjari NP a W NP

 

Dějiny a lidé - Benin

Dějiny a lidé - Benin

V období třistaleté nadvlády Dan-Homeyjského království, které vzkvétalo díky obchodu s otroky, panovníci postupně vystavěli ve městě Abomey krásné paláce (jižní část země, region Zou). Každý král vždy nechal vybudovat nový palác vedle starého. Když Francouzi v roce 1892 napadli Abomey, byl zde tucet paláců, nyní jsou Královské paláce Abomey zapsány na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Je to fascinující místo, kde se procházíte mezi domy z hliněných cihel, barevnými chrámy a unikátními panovnickými rezidencemi. Určitě stojí za to návštěva hrobu krále King Glele se sousedními hroby jeho 41 nešťastných manželek pohřbených zaživa. V muzeu se podívejte na trůn krále Ghezo, postavený na lebkách lidí, symbol jeho vítězství nad slabšími lidmi.

 

Podnebí v Beninu

Jižně od Savalou hlavně na západě je typické rovníkové podnebí - horko a vlhko. Období sucha je od prosince do března a od čevence do září, deště přicházejí od března do července. Krátké období dešťů je od září do listopadu. Nejlepší období pro návštěvu jižní části je od prosince do března a červenec/srpen, pro severní část pak období od prosince do dubna.

Doprava v Beninu

Jazyk západní Afriky dioula

všechny informace
 
 
 

Ubytování

Ubytování

 
Benin

Oficiální název: Beninská republika
Hlavní město: Porto Novo
Rozloha: 112 622 km2
Počet obyvatel: 10.315.244(2015)
Oficiální jazyk: francouzština
Státní zřízení: republika
Územní uspořádání - 12 departamentů: Alibori, Atakora, Atlantique, Borgou, Collines, Donga, Kouffo, Littoral, Mono, Oueme, Plateau, Zo
Hlavní náboženství: animismus (50%), křesťané (30%), muslimové (20%)
Čas: SEČ 0
Měna: CFA frank (XOF)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz