www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Malawi

Deset důvodů k návštěvě:

1. Přátelští lidé
2. Panenská příroda s nádhernou scenérií
3. Nábytek a dřevořezby za velmi nízké ceny
4. Jízda po jezeře Malawi
5. Potápěčský ráj, výborné podmínky pro šnorchlování
6. Devět národních parků a rezervací
7. Stovky druhů orchidejí a dalších květin
8. Jízda na kanoích kolem odlehlých jezerních ostrovů
9. Politicky stabilní země
10. Bohaté kulturní dědictví nepoznamenané civilizací

 

Zajímavá místa - Malawi

Zajímavá místa - Malawi

Malawi má pět národních parků a čtyři rezervace, z nichž nejlepší je Národní park Liwonde. Tento park má rozlohu 548 km2 a rozkládá se jižně od jezera Malawi. Řeka Shire a jezero Malombe tvoří jeho západní hranici. Žije zde obrovské množství vzácných druhů ptactva, z velkých zvířat především sloni, hroši a antilopy, občas jsou k vidění i lvi. V řece je velké množství ryb ale i obrovských krokodýlů. Možnost ubytování od základního v kempu až po komfortní ve Mvuu Kempu. V jihovýchodní části země se rozprostírají hory Mulanje s nejvyšší horou Sapitwa (3.002 m n.m.). Zde je možno přenocovat v chatách nebo na lesní stanici. Známým pozdravem v Malawi je Muli Bwanje ?

 

Národní parky a rezervace v Malawi

Malawi má krásnou krajinu, vlnité kopce Nyika, zalesněnou plošinu Zomba, 3.000 metrů vysoký masiv Mulanje Massif, úrodné údolí Shire Valley, vysoké hory a nížiny. V Malawi je devět rezervací pro divoká zvířata a nedotčená divočina. Jezdí se sem nejen na safari, ale také na pěší túry nebo kvůli potápění. Jsou tu krásné písečné pláže, třetí největší jezero Afriky, kde se dá odpočívat na plážích, krmit tropické rybičky, věnovat se vodním sportům. Malawi je známé jako "Teplé srdce Afriky", žijí zde milí lidé, je to země úsměvů. V Malawi najdete pravého ducha Afriky, tradiční vesnice a země doposud příliš nedotčená turistickým ruchem. Malawi spadá do oblasti Velké příkopové propadliny, takže krása krajiny je tu zaručena. V Malawi je devět národních parků a rezervací: * Nyika National Park * Vwaza Marsh Game Reserve * Kasungu National Park * Nkhotakota Game Reserve * Lake Malawi National Park * Liwonde National Park * Majete Game Reserve * Lengwe National Park * Mwabvi Wildlife Reserve

 

Podnebí v Malawi

Většinu území vyplňují hory a náhorní plošiny sklánějící se k východu do tektonické propadliny s jezerem Malawi (Ňasa), které pokrývá téměř 1/5 celkové rozlohy země. Z jezera na jihu vytéká řeka Shire a tvoří široké, místy bažinaté údolí lemované na východní straně horami (až 3.000 metrů vysokými). Tropické podnebí ovlivňuje vnitrozemská poloha a nadmořská výška. Teploty jsou nejvyšší ve zlomovém údolí před vypuknutím letních dešťů a nejvydatnější srážky padají na severní vysočině.

Doprava - Malawi

Hospodářství - Malawi

všechny informace
 
 
 
Malawi

Malawi je horké srdce Afriky, kde jsou všichni vítáni a cítí se tu jako doma. Bezpochyby je to jedna z nejkrásnějších afrických zemí, kde si na své přijdou zejména potápěči, jachtaři a všichni milovníci vodních sportů.

Zajímavá místa a města Malawi: Malawi, Blantyre, Lilongwe, Národní park Kasungu, Národní park Liwonde

Oficiální název: Malawská republika
Hlavní město: Liongwe
Rozloha: 118.480 km2
Počet obyvatel: 16.310.431/2015/
Oficiální jazyk: angličtina, Chewa
Státní zřízení: republika
Hlavní náboženství: protestanti 34%, katolíci 27%, animisté 16%, muslimové 16%.
Čas: SEČ +1
Měna: malawiská kwacha (BEF)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz