www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Jihoafrická republika

Svět v jedné zemi
I když Jižní Afrika patří k nejnavštěvovanějším zemím Subsaharské Afriky, jsou zde stále ještě místa, která vás překvapí. Seznam zajímavých míst se neustále rozšiřuje. Nejlepším způsobem jak zemi poznat je autem.

 

Jihoafrická republika za fantastickou cenu

Můžeme nabídnout vynikající ceny letenek do Jihoafrické republiky (s taxami cca max.16.000 CZK) a pozemní aranžmá dle Vašich požadavků a rozpočtu. Využijte tuto výbornou nabídku do JAR na 14 dní již do ceny max. 50.000 CZK na osobu v luxusním ubytování, týdenní pobyt v Kapském Městě do 30.000 CZK (včetně letenky, tax, ubytování, výletů).

 

Jihoafrická republika od A do Z

Informace pro Vaši cestu, co vzít s sebou, jaké je počasí a další praktické informace, které je dobré před cestou vědět. Důležitá telefonní čísla Policie: 10111 Záchranná služba a hasiči: 10177 Všeobecné tísňové volání: 112 (operátoři přepojí na policii, záchrannou službu nebo hasiče) Informace o telefonních číslech: 1023 Velvyslanectví České republiky v Jihoafrické republice Embassy of the Czech Republic 936 Pretorius Street, Arcadia 0083, Pretoria P.O.Box 13671 Hatfield 0028 tel: 002712/4312380, 4303601, 4302328 nouzová linka: 0027/824160016 fax: 002712/4302033 e-mail: pretoria@embassy.mzv.cz web: www.mzv.cz/pretoria Vedoucí úřadu: JUDr. Pavel Řezáč Funkce: velvyslanec Působnost úřadu: diplomatická a konzulární pro Jihoafrickou republiku, Botswanskou republiku, Lesothské království, Mauricijskou republiku, Namibijskou republiku, Svazijské království, Angola, Madagaskar Časový posun: 0 hod. v době letního času +1 hod. v době zimního času +2 GMT Provozní hodiny úřadu: pondělí - pátek 07.45 - 16.15 úřední hodiny pro veřejnost-víza: pondělí - pátek 09.00 - 12.00

 

Adrenalinové zážitky v Africe

Adrenalinové zážitky v Africe

Na mnoha místech v Africe můžete mít adrenalinové zážitky jako nikde jinde na světě. Zde je několik ukázek: *pěší safari v NP South Luangwa *Toubkal okruh v Maroku *Ruwenzori v Ugandě *Pohoří Simiens v Etiopii *Kilimanjaro *raftování v Ugandě 31 km, Bujagali Falls *lety balonem nad pouští Namib -Naukluft v Namibii *lety balonem nad Masai Mara v Keni a nad pláněmi Serengeti v Tanzánii *plavba na kanoi po řece Zambezi u Victoria Falls,raftování v Batoka Gorge

 

Podnebí v JAR

Povrch Většinu území vyplňuje náhorní plošina, která se k severozápadu snižuje do pánve Kalahari v Botswaně. Téměř po celé délce od Namibie až po Transvaal je lemována horami, které pod názvem Dračí hory (Drakensberg) dosahují největších výšek 3.200 až 3.500 m v provincii Natal na hranici s Lesothem. Centrální náhorní plošina má rozdílnou nadmořskou výšku, nejvyšších poloh dosahuje na pokraji natalských Dračích hor a nejnižších na severozápadě v písečných oblastech Kalaharské pouště. Město Bloemfontein, sídlo nejvyššího soudu, leží uprostřed náhorní plošiny západně od Lesotha. Nevysoký Witwatersrandský hřeben na severovýchodě od sebe odděluje údolí řek Limpopo tekoucí do Indického oceánu a Vaal, zdroj Oranje, tekoucí do Atlantského oceánu. Oblast Witwatersrandu představuje největší koncentraci obyvatelstva včetně největšího města Johannesburgu a hlavního města Pretorie. Geologicky je Witwatersrand tvořen nejstaršími horninami na světě s obrovskými zásobami zlata.

 

Vstupní formality - JAR

Od 11.11.2019 byla zrušena povinnost mít přeložený rodný list dítěte do 18 let, které cestuje s rodiči.

všechny informace
 
 
 
 
Jihoafrická republika

Republika Jižní Afrika je jedním z největších afrických států. Nachází se na jihu tohoto světadílu. Sousedí s Namibií, Botswanou a Zimbabwe na severu, Mozambikem a Svazijskem na východě. Uvnitř jihoafrického území se nalézá samostatné království Lesotho.
JAR má 3.000 km mořského pobřeží (na jihovýchodě ji omývá Indický oceán a na jihozápadě Atlantský oceán) a vysokou rozmanitost klimatických podmínek. Na západě země se rozkládá poušť Kalahari, východ země má spíše subtropické klima. Ve střední části se rozkládá náhorní plošina Highveld. Téměř po celé délce od Namibie po Transvaal je JAR lemována Dračími horami, které dosahují výšek až 3.500 m.
Oblast Witwatersrandu představuje největší koncentraci obyvatelstva (Johannesburg, Pretoria). Ukrývá v sobě také obrovské zásoby zlata. Velmi známou horou je Stolová hora zvedající se z moře do tisícimetrové výšky nad Kapským Městem.
V Jižní Africe stále žije velké množství divoké zvěře, avšak její výskyt ve volné přírodě je vlivem civilizačních faktorů ohrožen.
Pro tyto účely bylo zřízeno celkem 13 národních parků s velmi kvalitní péčí, z nichž nejznámější jsou Krugerův NP, NP Kalahari Gemsbok a rovněž Addo Elephant v blízkosti Port Elizabeth.

Zajímavá místa a města JAR: Johannesburg, North Cape, North West province, Pobřeží a vnitrozemí, West - a Southkap

Oficiální název: Jihoafrická republika
Hlavní město: Pretoria
Rozloha: 1.221.037 km2
Počet obyvatel: 54 844.000 (r. 2015)
Oficiální jazyk: angličtina, afrikánština
Státní zřízení: republika
Hlavní náboženství: křesťané (80%), tradiční africké (15%), ostatní (5%)
Čas: SEČ +2
Měna: jihoafrický rand (ZAR)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz