www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Tanzánie

Věčný sníh hory Kilimanjara, tropické pralesy, pláně Serengeti, vulkanická krajina, divoké savany, krásné pláže na pobřeží a ostrovech, přes sto etnických skupin obyvatelstva a množství divoké zvěře. Tanzánie má opravdu co nabídnout každému návštěvníkovi.
Dřívější oficiální anglický název země byl United Republic of Tanganyika and Zanzibar. Ten se později změnil na United Republic of Tanzania. Název Tanzánie je odvozen z názvů obou zakladatelských států. Ty se sloučily v šedesátých letech po získání samostatnosti od Velké Británie.
Originální název ve svahilštině je Jamhuri ya Muungano wa Tanzania.

 

Zajímavá místa - Tanzánie

Zajímavá místa - Tanzánie

Serengeti, Kilimanjaro a Zanzibar - to jsou místa spojená s Tanzánií, kam ročně přijede asi 5% turistů z celého počtu návštěvníků Afriky. Žije zde 125 etnických skupin. Vláda však nemá zájem na velkém přilivu turistů, klade více důraz na kvalitu než na kvantitu. Více než čtvrtina země z celkové rozlohy 945.234 km2 je chráněné území, téměř 85% z 650.000 turistů, kteří ročně navštíví Tanzánii se pohybuje pouze na 10% těchto chráněných oblastí. Všechna populární místa - Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara a Kilimanjaro spadají do severního okruhu. Ostatních 10 národních parků, 31 zvířecích rezervací, 50 kontrolovaných zvířecích oblastí a dva mořské parky - navštíví ročně méně než 100.000 návštěvníků. Zde je však Achillova pata, jelikož infrastruktura kromě severního okruhu není příliš rozvinutá, většina turistů se pohybuje po tomto severním okruhu, kde však již bývá mnoho lidí na jednom místě. Díky poptávce a investicícm se však začínají rozvíjet i místa jako je Selous Game reserve, Mahale NP a Rubondo Island. Tanzánie však má potenciál stát se velmocí v oblasti safari. Avšak stále se klade důraz na kvalitu a ne na kvantitu, jako tomu je bohužel v Keni. V Tanzánii žije asi 20% z celkové počtu velkých zvířat v Africe.Tanzánie má 1000 km pobřeží Indického oceánu.

 

Národní parky a rezervace v Tanzánii

Národní parky v Tanzánii rozdělujeme na tzv. jižní a severní okruh. Tanzánie má bohatou historii a kulturu, výborné národní parky a dlouhé písčité pláže. V jižní Tanzánii najdete odlehlá místa, kam jezdí pouze málo turistů a safari je zde velkým zážitkem, nejen v autech, ale i na lodích a pěší safari. Jižní okruh zaručuje divočinu nedotčenou masovou turistikou, opravdovou Afriku. Všechny vstupy do národních parků jsou v USD. Přehled parků: * Arusha National Park * Gombe Stream National park * Jozani Chwaka Bay National Park /Zanzibar * Katavi National Park * Kilimanjaro National park * Kitulo Plateau * Mahale Mountains National park * Lake Manyara National park * Mount Meru National park * Mikumi National park * Ruaha National park * Rubondo Island National park * Saadani National park * Serengeti National park * Tarangire National park * Udzundwa Mountains National park Chráněné oblasti * Mafia Island Marine park * Mnazi Bay-Ruvumba Estuary Marine park * Ngorongoro Conservation Area * Selous Game reserve * Uwanda game reserve

 

Přeshraniční parky

Když ministři vlády Angoly, Botswany, Zambie a Zimbabwe podepsali Memorandum o porozumění při založení přeshraniční ochranné oblasti v prosinci roku 2006, byl to velmi záslužný čin. To však neznamená, že park, který by měl mít 300.000 km2, vznikne okamžitě, bude to trvat ještě několik let. /KAZA TFCA/ Je to však obrovský úkol. Kavango - Zambezi TFCA má zasahovat do Angoly, Botswany, Namibie, Zambie a Zimbabwe. Rozloha by měla být 287 132 km2, kombinuje asi 36 parků, rezervací a dalších chráněných oblastí. Mělo by zde žít asi 250.000 kusů slona afrického, gepardi, psi hyenovití, jeřábi, krokodýli nilští. Hlavním lákadlem bude Okavango Delta, Victoria Falls. Obnovení historických migračních tras pro zvířata je také možnost pro Sanské komunity a ochranu šelem. Dalším návrhem přeshraničního parku je spojení Selous Game Reserve v Tanzanii s mozambickým národním parkem Niassa, tak by vznikl park o velikosti Malawi 120.000 km2.

Podnebí v Tanzánii

Doprava v Tanzánii

všechny informace
 
 
 
 
Tanzánie

Sjednocená republika Tanzánie
Základní údaje
Rozloha: 945.166 km2
Počet obyvatel: 47 421 000 (r. 2015)
Hlavní město: Dodoma, Dar es Salaam (sídlo vlády) a největší město
Státní zřízení: republika
Úřední jazyk: svahilština, angličtina
Měna: 1 tanzanský šilink (TZS) = 100 centů
Nejvyšší hora: Uhuru 5.895 m n.m. (Kilimanjaro)
Nejdelší řeka: Rufiji 1.400 km
Největší jezero: Ukerewe (Viktoriino) 68.800 km2
Náboženství: křesťané 44 %, muslimové 37 %, animisté 19 %
Časové pásmo: GMT + 3

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz