www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Burkina Faso

Vnitrozemský stát Burkina Faso leží v Západní Africe. Hraničí se šesti státy: Mali na severu, Nigerem na východě, Beninem na jihovýchodě, s Togem a Ghanou na jihu a Pobřežím slonoviny na jihozápadě. Povrch Burkina Faso tvoří většinou náhorní planina s výškou 250 – 350 metrů nad mořem, která se mírně svažuje směrem na jih naopak na západ prudce klesá do příkopového zlomu Falaise de Banfora. Protékají zde tři hlavní řeky Black, White a Red Volta, které se slévají v Ghaně. Všechny jsou nesplavné a dost suché. Burkina Faso je vyprahlá a poměrně chudá zem. Ačkoli pro turisty je spíše tranzitní zemí, velice atraktivní je pro dobrovolníky, kteří mohou na mnoha místech pomoci.
Země vznešených lidí - to je název země v jazyce Mossi. Burkina Faso má málo přírodních zdrojů a Sahara postupuje každým rokem dále. Koná se zde jedinečný filmový festival Fespaco každé dva roky v Ouagadougou. Každá ze 60 etnických skupin má svůj vlastní tanec v maskách, hudbu a rytmy. To je hlavní atrakcí v Burkina Faso. Kromě bohatého kulturního dědictví, tato země Sahelu nabízí krásnou krajinu kolem pouštní oblasti Gorom Gorom a stará středověká města jako Bani, kde jsou mešity z vepřovic nebo Tiebelé s barevnými vesničkami.

10 důvodů proč navštívit Burkina Faso :
1. Moro - Naba obřad s tradičními kmenovými zvyky a bubny, obřad se koná u paláce Moro - Naba v Ouagadougou každý pátek ráno kolem šesté hodiny.
2. Tradiční hudba a kabarety v druhém největším městě Bobo Dioulassou.
3. Prohlídka malovaných domů v oblasti kmene Kassena u města Tiebelé.
4. Kmenový trh v Gorom Gorom na severovýchodě v poušti, Tuaregové, kmeny Songhai a Fulani se tu setkávají každé úterý na trhu.
5. Krásná tradiční architektura a úrodná savana v Lobi a Senufo oblasti na jihozápadě
6. Tři národní parky /Kabore Tembi, W u hranice s Beninem a Nigerem a Arli, jižně od Ouagadaougou u Po Ranch de Nazinga - rezervace se zvířaty se slony, antilopami, opicemi, paviány a divokými prasaty.
7. Posvátní krokodýli ve vesnici Bazoulé, 30 km od Ouagadougou, místní vesničané kmene Mossi krmí své předky - krokodýly - kuřaty a kozami.
8. Sedm krásných mešit z vepřovic starého středověkého města Bani po cestě do Gorom Gorom.
9. Pro milovníky hor nabízí Burkina Faso pohoří Banfora, nedaleko hranic s Pobřežím slonoviny, jsou tam opuštěné vesnice.
10. Většina kmenů má své posvátné masky pro identifikaci své příslušnosti, pozorování těchto expresivních forem je nejlepším způsobem jak poznat africkou podstatu.

 

Zajímavá místa - Burkina Faso

Zajímavá místa - Burkina Faso

Země dříve známá jako republika Horní Volta, leží v Západní Africe mezi 6 zeměmi: Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana a Pobřeží slonoviny. Burkina Faso nebývá často samostatným cílem cestovatelů, spíše zastávka na cestě mezi Mali a Ghanou. Země je tvořena sahelskými písky na severu a polotropickou zelenou krajinou na jihozápadě. Sever je převážně muslimský a mezi dunami se objevují barevné mešity, na animistickém jihu jsou dramatické skalní formace a lesy. V Burkina Faso žijí sloni. Hlavní město Ougadougou - je místem konání největšího filmového festivalu v Africe (FESPACO). Bobo Dioulasso (domov obchodníků Bobo) - druhé největší město a bujarým nočním životem. Za návštěvu stojí stará mešita a umělecká čtvrť Kibidwe. Bobo leží na jihozápadě a stojí za to zde strávit několik dní. Hraje se tu výborná živá muzika a je tu bujarý noční život. Jméno znamená Dům Bobo a Dioula podle dvou etnických skupin, které se zde před staletími usadily. Velká mešita patří k nejimpresivnějším - bílá stavba z bílé hlíny postavená na konci 19.století je ústředním bodem místní muslimské populace. V blízkosti je stará čtvrť s úzkými prašnými uličkami, kde ženy roztloukají proso před domy, jsou zde posvátné fetiše. V Bobo je také neobvyklé nádraží postavené francouzskými kolonizátory - imitace sudanské architekury. V Bobo se snadno vyznáte a je to příjemné město na procházky s velkými alejemi se stromy a mnoha kavárnami na ulicích, je to také místo pro výborné nákupy tradičních řemeslných výrobků. Ougadougou - chaotické a okouzlující hlavní město země.

 

Národní parky a rezervace - Burkina Faso

Parc National d´Arli leží v odlehlé části země na jihovýchodě a je velmi izolovaný. Leží na hranici s Beninem, kde je známý park Pendjari - lze koupit permit na 48 hodin a přejit hranice a navštívit oba parky - zvířata jsou zde stejná primáti, hroši, levharti, antilopy a sloni.

 

Podnebí v Burkina Faso

Průměrná teplota v Ouagadougou je 41°C, vlhkost vzduchu 12% až 16%. Teplé větry z východu přinášejí vysoké teploty hlavně od března do května, od května do října je podnebí vlhké a teplé, od listopadu do března je příjemné suché podnebí. Období dešťů trvá minimálně 5 měsíců od května do října.

Doprava v Burkina Faso

Burkina Faso

všechny informace
 
 

Ubytování

Ubytování

 
Burkina Faso

Oficiální název: Burkina Faso
prezident Roch Marc Christian Kaboré
Hlavní město: Ouagadougou
Rozloha: 274 200 km2
Počet obyvatel: 20 107 509 /2017/
Oficiální jazyk: francouzština
Státní zřízení: republika
Hlavní náboženství: animisté 45%, muslimové 43%, katolíci 10%
Čas: SEČ -1
Měna: CFA frank (XOF)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz