www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Libye

Arabský stát Libye leží v severní Africe u pobřeží Středozemního moře. Území není příliš výškově členité a zabírají ho převážně pouště. Podnebí je tu suché, na severu středomořské, ve vnitrozemí kontinentální. Voda se nachází v artézských pánvích. V roce 1951 získala nezávislost a stala se federací tří území: Tripolsko na severozápadě, Kyrenaika na východě a Fazzān na jihu.

Přestože se Libye nedostala příliš do podvědomí cestovatelů, můžete na jejím území najít řadu jedinečných zajímavostí, mezi něž se řadí pět památek chráněných UNESCO.

 

Zajímavá místa - Libye

Zajímavá místa - Libye

Nenechte se odradit dlouhou dobou udělení víz, protože Libye je určitě ukrytým skvostem díky své slavné minulosti, jsou tu římské ruiny, berberská architektura a nádherná poušť. Lze sem jet pouze s organizovanou skupinou. Jen málo zemí na světě bylo tak ovlivněno svým vůdcem a tak radikálně změněno jako Libye pod vedením Muámmara Gadaffi, který se dostal k moci v roce 1969. V roce 2003 plukovník odsoudil terorismus a prohlásil, že Libye ukončí své zbrojení. Od 2005 se země více otevírá světu a je zde vidět prosperita. Od 80.let 20.století byla země zcela uzavřena okolí.

 

Podnebí v Libyi

Podnebí je ovlivňováno jak Středozemním mořem tak pouští. Podél pobřeží u Tripoli jsou letní teploty kolem 40,6°C až 46°C, dále na jih jsou teploty dokonce i vyšší. Léto na sever od Cyrenaica má teploty 26,7°C - 32°C, v Tobruku je průměrná teplota v lednu 13,4°C, v červenci 26°C. Ghibli, horký suchý vítr z pouště může měnit teplotu jak v zimě tak v létě. Dešťové srážky se liší podle oblastí, oblas ...

 

Doprava - Libye

Většina evropských aerolinek létá do Tripoli (British Airways, Alitalia, Air France) a Point Afrique, létá do Sebha.

Libye

Vstupní formality - Libye

všechny informace
 
 

Ubytování

Ubytování

 
Libye

Zajímavá místa a města Libye: Benghazi, Ghadames, Leptis Magna, Sabratha, Tripolis

Oficiální název: Libyjská arabská lidová socialistická džamáhíria
Hlavní město: Tripoli
Rozloha: 1 759 540 km2
Počet obyvatel: 6.317.000 (2015)
Hlavní etnické skupiny: Arabové a Berberové (97%)
Oficiální jazyk: arabština, tuaregština
Státní zřízení: diktatura
Hlavní náboženství: Naprostá většina obyvatel (97%) jsou muslimové - Sunnité málikového madhabu. Islám je státním náboženstvím.
Čas: SEČ +1
Měna: libyjský dinár (LYD)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz