www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Seychely

Seychelská republika

Souostroví leží v západní části Indického oceánu. Tvoří jej více než 100 drobných ostrůvků roztroušených na ploše větší než 1 milion km2 v Indickém oceánu. Zemi navštíví ročně více než 125 000 návštěvníků. Ochrana přírody byla vyhlášena na 85% území státu.

 

Zajímavá místa - Seychelly

Zajímavá místa - Seychelly

Majitel ostrova MOYENNE Brendon Grimshaw podepsal smlouvu s ministerstvem pro životní prostředí a jeho ostrov by vyhlášen národním parkem. Ostrov se za dobu od jeho příchodu před 35 lety změnil, bylo tam jen pár stromů, nyní zde roste více než 40 endemických palem, žije zde 110 obrovských želv ve svém přirozeném prostředí a mnoho druhů ptáků.

 

Podnebí na Seychellech

Ostrovy jsou dvojího původu. Hlavní ostrovy Mahé, Praslin aj. představují podmořské výlevy žul s četnými skalami, ostatní jako ostrovy Amiranty, Coetivy, Providence, Aldabra, Farquhar tvoří malé ploché korálové atoly. Většina z ostrovů nemá vodu a sotva polovina je obydlena. Ostrovy mají dostatek srážek a jsou pokryty bujným tropickým lesem s tvrdými dřevinami a palmami zvanými coco-de-mer, které kdysi rostly všude. Ostrovy jsou domovem vzácných obrovských i jiných druhů mořských želv, na korálových ostrůvcích nachází útočiště hojné ptactvo s endemickými druhy. Tento ostrovní ráj utrpěl kolonizací, ale v současnosti je považován za prvořadou turistickou atrakci. Seychelly leží mimo cyklonovou zónu, což je činí celoročně bezpěčnými, ovšem od června do listopadu vane silný jihovýchodní vítr, který způsobuje vlnobití na některých plážích. Ve zbývajících měsících vanou severozápadní monzunové větry, které přinášejí déšť. Leden je měsícem nejsilnějších srážek, zatímco červenec a srpen jsou měsící nejsuššími. Teplota je celoročně konstantní, kolísá mezi 24 až 30° C.

 

Hospodářství - Seychelly

Seychelly jsou relativně bohatou zemí, jejíž ekonomika je založena na cestovním ruchu, který vytváří až 1/3 hrubého domácího produktu. Počet návštěvníků za rok převyšuje asi o polovinu počet stálých obyvatel. Zemědělství na ostrovech již neuživí rostoucí obyvatelstvo. Vyváží se ryby (zejména konzervovaný tuňák), skořice, kopra, tabák a kokosové ořechy. Důležitým zdrojem příjmů je reexport ropných ...

Dějiny a lidé - Seychelly

Seychelly

všechny informace
 
 
 
Seychely

Základní údaje
Rozloha: 455 km2
Počet obyvatel: 79.700 (r. 2001),89.949 (2013)
Hlavní město: Victoria
Státní zřízení: pluralitní republika s jednokomorovým parlamentem
Úřední jazyk: kreolština, angličtina, francouzština
Měna: 1 seychelská rupie (SR) = 100 centů
Nejvyšší bod: Morne Seychellois (ostrov Mahé) 905 m n.m.
Náboženství: římští katolíci 89%, ost. křesťané (hl. anglikáni) 8,5%, hinduisté 0,5%
Etnické složení: Kreolové 90%, Indové 4,5%, Malgašové 3%, Číňané 1,5 %, Britové 1%
Časové pásmo: +3 hodiny k SEČ

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz