www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Zanzibar

Zanzibar je souhrný název pro dva ostrovy u východoafrického pobřeží - jižní ostrov Zanzibar (Unguja) a severní ostrov Pemba. V roce 1963 získal nezávislost na Velké Británii, 24.dubna 1964 se spojil s Tanganikou v nový stát Tanzánii.
Hlavní aktivitou je pěstování palmy Raffia a koření.

 

Podnebí na Zanzibaru

Nejchladnější a nejsušší období je od konce června do října. Od konce prosince do února nebo začátku března jsou teploty vyšší, v dubnu a květnu přicházejí deště. Krátké deště také mohou být v listopadu, ale jsou to jen přeháňky. Na ostrově denně svítí slunce průměrně 7 až 8 hodin.

 

Zajímavá místa - Zanzibar

Zajímavá místa - Zanzibar

Changuu Island - Prison Island má zajímavou historii a není to jen luxusní plážový resort. Stone Town - světové místo dědictví UNESCO Jozani Chwaka Bay - národní park je domovem různých stvoření, endmický je zde primát red colobus monkey. Další možností je výlet na Prison Island, kde žijí staré želvy.

 

Zajímavá místa - Tanzánie

Zajímavá místa - Tanzánie

Serengeti, Kilimanjaro a Zanzibar - to jsou místa spojená s Tanzánií, kam ročně přijede asi 5% turistů z celého počtu návštěvníků Afriky. Žije zde 125 etnických skupin. Vláda však nemá zájem na velkém přilivu turistů, klade více důraz na kvalitu než na kvantitu. Více než čtvrtina země z celkové rozlohy 945.234 km2 je chráněné území, téměř 85% z 650.000 turistů, kteří ročně navštíví Tanzánii se pohybuje pouze na 10% těchto chráněných oblastí. Všechna populární místa - Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara a Kilimanjaro spadají do severního okruhu. Ostatních 10 národních parků, 31 zvířecích rezervací, 50 kontrolovaných zvířecích oblastí a dva mořské parky - navštíví ročně méně než 100.000 návštěvníků. Zde je však Achillova pata, jelikož infrastruktura kromě severního okruhu není příliš rozvinutá, většina turistů se pohybuje po tomto severním okruhu, kde však již bývá mnoho lidí na jednom místě. Díky poptávce a investicícm se však začínají rozvíjet i místa jako je Selous Game reserve, Mahale NP a Rubondo Island. Tanzánie však má potenciál stát se velmocí v oblasti safari. Avšak stále se klade důraz na kvalitu a ne na kvantitu, jako tomu je bohužel v Keni. V Tanzánii žije asi 20% z celkové počtu velkých zvířat v Africe.Tanzánie má 1000 km pobřeží Indického oceánu.

Zanzibar

Tanzánie

všechny informace
 
 
 
 
Zanzibar

Hlavní město: Zanzibar
Rozloha: Unguja 1.658 km2, Pemba 984 km2
Počet obyvatel: 990.000
Oficiální jazyk: swahili, arabština
Náboženství: islám
Čas: SEČ+ 3
Měna: Tanzanijský šilink (TSh)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz