www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Kapverdy

Kapverdy jsou ostrovní stát v Africe. Od roku 1975 jsou Kapverdy republikou. Ostrovy jsou pojmenovány podle poloostrova Cap-Vert (což ve francouzštině znamená Zelený mys), který tvoří nejzápadnější bod kontinentální Afriky.
Kapverdské ostrovy se nacházejí v jižní části severního Atlantiku, skládají se z 10 ostrovů a 5 menších ostrůvků, které se seskupují do dvou celků podle pozice převládajících větrů:
* Barlavento (severní souostroví, Návětrné) – Santo Antão, São Vicente, Santa Luzia, São Nicolau, Sal, Boa Vista
* Sotavento (jižní souostroví, Závětrné) – Maio, Santiago, Fogo, Brava

Všechny ostrovy jsou vulkanické, ale pouze na ostrově Fogo je stále aktivní vulkán Mount Fogo. Naposledy vybuchl v roce 1995. Na ostrovech jsou časté eroze půdy, sucho. Země má také nedostatek vody a je seismicky aktivní.

 

Zajímavá místa - Kapverdské ostrovy

Zajímavá místa - Kapverdské ostrovy

Na Kapverdách je teplé podnebí, krásné pláže, fascinující kultura, horské scenérie a výběr pobytů na několika ostrovech. Na ostrovech se turistický ruch teprve pomalu začíná rozvíjet. Setkáte se tu s obchodníky s řemeslnými výrobky. Ceny ubytování a v restauracích jsou poměrně vysoké, protože vše se musí dovážet. Než se rozhodnete pro tuto destinaci, je třeba se seznámit s několika praktickými informacemi.

 

Přírodní rezervace - Kapverdské ostrovy

Přírodní rezervace * Boa Esperanca - Boa Vista * Casas Velhas - Maio * Costa da Fragata - Sal * Cruzinha-Santo Antao * Ilheu Baluarte * llheu de Baluarte - Boa Vista * Ilheu Curral Velho * llheu dos Passaros - Boa Vista * Ilheu Raso * Ilheus Secos ou do Rombo * Lagoa Cimidor - Maio * Monte do Alto das Cabacas - S.Nicolau * Morro de Areia - Boa Vista * Ponta de sino - Sal * Ponta do Sol - Boa Vista * Praia do Morro - Maio * Rabo de Junco - Sal * Santa Luzia - Santa Luzia * Serra Negra - Sal * Tataruga - Boa Vista * Terras Salgadas - Maio

 

Podnebí na Kapverdských ostrovech

Leží v Atlantském oceánu 600 km severozápadně od Senegalu. Souostroví tvoří ostrovy Santo Antao, Sao Vicente, Santa Luzia, Ilheu Branco, Ilheu Raso, Sao Nicolau, Sal a Boa Vista, Maio, Sao Tiago, Fogo a Brava. Všechny jsou vulkanického původu. Hlavní ostrov Sao Tiago je hornatý, na Fogo je nejvyšší vrchol (2.840 metrů), na Sao Antao je nejvíce srážek a je mnohem zelenější než ostatní ostrovy, vhodný pro trekování.

Kapverdské ostrovy

Vstupní formality - Kapverdy

všechny informace
 
 
 
Kapverdy

Hlavní město: Praia
Rozloha: 4.033 km2
Obyvatelstvo: 518.467 (2014)
Hlavní etnická skupina: mesticové-kreolové (71%)
Hlavní jazyk: portugalština
Hlavní náboženství: římsko-katolické (98%)
Měna: kapverdské escudo (100 centavů) CVE
Čas: SEČ -2
Zajímavá místa a města Kapverd: Mindelo, Praia, Brava, Fogo, Sal

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz