www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Svazijsko

Deset důvodů, proč navštívit Svazijsko/Eswatini

1. Bohatá kultura a historie
2. Bezprostřední kontakt s místní kulturou
3. Tradiční královské festivaly
4. Rozmanité možnosti pěší turistiky
5. Safari v národních parcích a rezervacích
6. Členitá krajina s krásným výhledem do okolí
7. Moderní hotely s kasiny, golfovými hřišti, jízdárnami, lázněmi apod.
8. Příznivé ceny
9. Široký výběr rukodělných výrobků
10. Možnost vidět mladé svazijské muže při tradičním tanci Sibhaca

 

Zajímavá místa - Svazijsko

Zajímavá místa - Svazijsko

Méně než hodinu jízdy od jižních bran NP Kruger (Malelane a Crocodile Bridge) leží malé Království Svazijsko. Asi půl hodiny jízdy od hraničního přechodu Matsamo leží nádherné vodopády Phophonyane u důlního městečka Pigg´s Peak. Za další hodinu dojedete do NP Malolotja, kde žije vzácné ptactvo a jsou tu nádherné vycházkové trasy. Dále pak za návštěvu stojí Ezulwini Valley a hlavní město Mbabane. Není požadováno vízum. Svazijsko se dělí na 4 paralelní oblasti od severu k jihu, je to země známá jako místo králů - je to autentické království, pokojné a mírumilovné. Rovnováha mezi tradiční a moderní kulturou dává zemi zvláštní charakter. Svazijsko získalo svou nezávislost v roce 1968 a je jedním ze tří království v Africe. V čele země stojí král King Mswati III. Svazijsko je vynikající zastávkou mezi parky KwaZulu Natal a Krugerem. Když se řekne Svazijsko, vybaví se dvě slova - malý a král. Svazijsko má rozlohu 17.364 km2, po Gambii je to druhá nejmenší země Afriky. Ale jakmile jste v zemi, můžete chodit několik dní, aniž byte kohokoliv potkali. Má dramatickou topogafii - západní vysočina prudce padá do nížin na východě. Velké záchranářské akce přivedly zpět do země i velká zvířata, včetně nosorožců bílých a černých. Svazijsko je absolutní monarchií, vladne zde Mswati III., který má mnoho žen, i když země touží po demokracii, stále se zde uchovává staré kulturní dědictví a obřady jako je Umhlanga (rákosový tanec). Svazijsko nabízí krásné scenérie a bohatou kulturu a tradice, je zde výborná infrastruktura a dobré silnice.

 

Národní parky - Svazijsko ( Eswatini)

Parky se skládají ze tří rezervací: Mlilwane Wildlife Sanctuary, Mkhaya Game Reserve a Hlane Royal National Park. Hlane a Mkhaya nabízejí Velkou pětku. Mlilwane - mezinárodní projekt záchrany antilopy koňské (dar ze ZOO ve Dvoře Králové). V Mlilwane se nabízí i pěší safari, jízda na koních a horských kolech.

 

Podnebí ve Svazijsku

Území stupňovitě sestupuje z hornatého Vysokého Veldu na západě ke svahům Lebomba spadajícím do úzké nížiny na východě. Hlavní řeky Umbeluzi a Usutu vytvářejí při své cestě na východ hluboké kaňony. Obě hlavní města - Mbabane, které je správním centrem, a Lobamba, v němž sídlí král a parlament, leží v západní části země. Podnebí je tropické s letním obdobím dešťů. S narůstající nadmořskou výškou přechází v subtropické, poněkud chladnější a deštivější. Ročně spadne 500 - 1400 mm srážek. Náhorní plošina je pokryta travnatou savanou a borovými a eukalyptovými lesy. Pro nižší polohy je typická savana s roztroušenými stromy. Žijí zde lvi, levharti, hroši, antilopy a žirafy.

Doprava - Svazijsko / Eswatini

Hospodářství - Svazijsko

všechny informace
 
 
 
 
Svazijsko

Svazijské království

Hlavním ekonomickým partnerem je Jihoafrická republika.

Základní údaje
Rozloha: 17.364 km2
Počet obyvatel: 1 104 000 (r. 2001),1.119.375 (2015)
Hlavní město: Mbabane
Státní zřízení: monarchie
Úřední jazyk: svazijština, angličtina
Měna: 1 elangeni (SZL) = 100 centů
Nejvyšší hora: Emlembe 1.862 m
Nejnižší bod: řeka Usutu na hranicích s JAR a Mosambikem 21 m n.m.
Náboženství: křesťané 67 %, animisté a ostatní 33 %
Časové pásmo: GMT + 2

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz