www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Etiopie

Etiopie dříve známá jako Habeš se rozkládá ve středu Afrického rohu ve východní Africe na západ od Somálska a severně od Keni. Hraničí také s Djibouti (349 km), Eritreou (912 km) a Súdánem (1.606 km). Kromě krátkého období italské okupace v letech 1936-1941 nesdílí koloniální zkušenost jiných afrických zemí. Turisticky zajímavá jsou například místa jako národní parky Omo, Mago, Bale Mountains, Simien Mountains. Díky dlouhé historii země, ve které se prolínaly křesťanské a muslimské vlivy, je zde mnoho církevních památek. Tajemná Etiopie se pyšní svébytnou kulturou.

 

Zajímavá místa - Etiopie

Zajímavá místa - Etiopie

Ať cestujete po Etiopii jakkoli, vždy se setkáte s její minulostí. Etiopskou historii zachycuje mnoho legend, jedna z nich říká, že císař Menelik, syn královny ze Sáby a krále Šalamouna, přišel z Jeruzaléma do Axumu a založil zde jednu z nejdéle trvajících královských dynastií na světě. Známé trasy vás zavedou na fascinující a legendární místa jako Lalibela, Axum, Gondar, Debre Damo, Bahar Dar a Harar. Minulost ožívá v nádherné zemi ve formě podivných a krásných kostelů, památek a zřícenin. Etiopie je země, kterou je nutno objevit, je tajemná, krásná a zcela mimořádná.

 

Národní parky Etiopie

Národní parky Etiopie

V Etiopii najdete 10 národních parků: * Abijatta-Shalla National Park * Awash National Park * Bale Mountains National Park * Gambela National Park * Mago National Park * Maze National Park * Nechisar National Park * Omo National Park * Semien Mountains National Park * Yangudi Rassa National Park Rezervace divoké zvěře: * Didessa Wildlife Sanctuary * Harar Wildlife Sanctuary * Kuni-Muktar Mountain Nyala Sanctuary * Senkele Wildlife Sanctuary * Stephanie Wildlife Sanctuary * Yabelo Wildlife Sanctuary

 

Dějiny a lidé - Etiopie

Dějiny a lidé - Etiopie

Etiopie je známá jako kolébka lidstva, země legend spojená s historií královny ze Sáby, která přišla do Jeruzaléma navštívit moudrého krále Šalamouna. Po návratu porodila Menilika I., který založil v Etiopii šalamounsku dynastii. Axumitské království, které se datuje do doby 300 let př.n.l., bylo velmi silné a kontrolovalo i Jemen. Král Susenyous byl prvním panovníkem, který přijal křesťanství. Pak se dostala k moci dynastie Zagwe a během její vlády bylo postaveno mnoho památek, mezi nejznámější patří skalní kostely Lalibela. V 1. století vznikl v severní Etiopii státní útvar Aksúmské říše, která ve 4. století přijala křesťanství. Spojení s Evropou přerušily v 7.století muslimské výboje. Až do poloviny 15.století, kdy se etiopští mniši pokusili navázat styky s Římem, věříc, že jsou potomky legendárního vládce kněze Jana, měli Evropané o Etiopii minimální znalosti.

Hospodářství - Etiopie

Doprava v Etiopii

všechny informace
 
 
 

Ubytování

Ubytování

 
Etiopie

Oficiální název: Etiopská federativní demokratická republika
Hlavní město: Addis Ababa
Rozloha: cca 1 200 000 km2 - 1 127 127 km2
Počet obyvatel: 90.076 000
Oficiální jazyk: Pracovní de facto úřední jazyk: amharština. Další jazyky tigrinya, orominga, guaragigna, somálština a arabština.
Státní zřízení: federativní demokratická republika
Hlavní náboženství: etiopská ortodoxní církev 50%, muslimové 40%, animisté 10%
Čas: SEČ +2
Měna: etiopský birr (ETB)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz