www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Rwanda

Rwanda sousedí s Ugandou, Tanzánií, Burundi a D.R.C. Nejvyšší horou v zemi je Mount Karisimbi.

 

Zajímavá místa - Rwanda

Zajímavá místa - Rwanda

Většina návštěvníků přijíždí do Rwandy pozorovat gorily. Země prožila krvavou historii. Žije tu přes 8.000.000 obyvatel. O genocidách ve Rwandě se dočtete v knize Hotel Rwanda, podle níž byl natočen i film Hotel Rwanda. V hlavní městě Kigali vyrostlo mnoho nových domů, ale stín genocidy zde stále zůstává (Kigali genocide memorial centre). Kigali je město, které si zaslouží návštěvu, je zde kromě Rwandského národního baletu, také mnoho zajímavých trhů s ručními pracemi - košíkářské výrobky, keramika, sochy a dřevořezby.

 

Podnebí ve Rwandě

Rwanda je vnitrozemský stát ve střední Africe, známý také jako Země tisíce kopců. Ve Rwandě je 5 sopek, 23 jezer a mnoho řek. Země leží 1.270 km západně od Indického oceánu a 2.000 km východně od Atlantického oceánu - doslova v srdci Afriky. Největší sladkovodní jezero v zemi - Lake Kivu tvoří hranice s DRC, nejvyšší pohoří jsou součástí pohoří Virunga, Velká příkopová propadlina prochází západní Rwandou a tvoří rozvodí dvou největších vodních systémů Afriky: Nilu a Conga. Západ a střed země je tvořen nekonečnými horami s jezery, většina této části země leží ve výšce 1.500 - 2.500 metrů nad mořem. Jen na východě země je krajina rovinatější podél Lake Victoria, dominantní je zde řeka Kagera, která se vlévá do Lake Victoria, jež tvoří nejvzdálenější pramen nejdelší řeky na světě Nilu - část tohoto ekosystému je chráněna v NP Akagera.

 

Rwanda

Rwanda je nejčistší zemí v Africe, je to malá země,ale velmi dobře organizovaná a řízená. Povinností je návštěva Pamětníku genocidy. Výborným dárkem z Rwandy je místní káva a čaj, které se i vyvážejí do celého světa. Ve Rwandě žije asi 11.055.000 obyvatel (asi 53,8 % žen, 46,2 % mužů), měna je rwandský šilink, průměrná teplota říjen 21,5°C. Z letiště do centra trvá cesta jen několik minut, taxi stojí asi 12 EUR, některé velké hotely mají kyvadlovou dopravu, ale je třeba je předem upozornit. Nebo se můžete vydat na cestu s místním matatu nebo moto-taxi. Hned po příletu Vás překvapí informace, že do země se nesmí vozit jakékoliv plasty, Je to také ve Rwandě vidět, všude je velmi čisto a uklizeno.

Letenky do celého světa

Bezpečnostní pravidla na letištích

všechny informace
 
 
 
 
Rwanda

Oficiální název: Rwandská republika
Hlavní město: Kigali
Rozloha: 26.338 km2
Počet obyvatel: 11 370 500 (2010),10.996.891 (2014)
Oficiální jazyk: angličtina, francouzština, rwandština
Státní zřízení: republika
Náboženství: katolíci 55%, protestanti 38%, muslimové 5%
Čas: SEČ+2
Měna: rwandský frank (RWF)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz