www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Mozambik

Čtrnáct důvodů, proč navštívit Mozambik:

1. Dlouhé pobřeží s nekonečnými bílými plážemi, kokosovými palmami a teplým modrým mořem, které vybízí k plavání, potápění a šnorchlování.
2. Hlavní město Maputo s jedinečnou atmosférou nočního života.
3. Nádherný ostrov Ilha de Mocambique se zachovalými starobylými budovami
4. Pozorování rybářů při práci
5. Rušné trhy s typickými zvuky, barvami a vůněmi
6. Mořský rybolov, který přitahuje rybáře z celého světa - lov baracud a jiných exotických ryb
7. Jedinečná směsice africké, portugalské a arabské kultury
8. Pozorování ptactva na Bazaruto Archipelago - množství vzácných druhů
9. Pobřežní město Vilanculos - výchozí bod pro dobrodružné cestovatele
10. Krásné ostrovy souostroví Bazurato
11. Bohaté a různorodé kulturní tradice
12. Pozorování ptáků na Bazurato Island a v Casa Msika v provincii Manica
13. Bílé pláže Sofaly - místo, kde královna ze Sáby sbírala mušle
14. Bohatý podmořský život Indického oceánu

 

Zajímavá místa - Mozambik

Zajímavá místa - Mozambik

Ve srovnání s ostatními zeměmi regionu jižní Afriky má Mozambik méně zvěře, je to kvůli dlouhodobým občanským nepokojům, během nichž zde docházelo k pytlačení a skoro všechna velká zvířata byla vyhnána z buše. Mozambičané trpěli hladem a dokonce někde byli zcela vysbíráni i mravenci. Jen několik odlehlých oblastí nabízí pozorování zvěře. Mozambik má jedny z největších zásob rubínů a smaragdů.

 

Národní parky a rezervace v Mozambiku

Velkou devizou Mozambiku jsou jeho lidé, neposkvrněné pláže, nádherná krajina. I přes dlouhé roky války, jsou Mozambičané velmi pohostinní a přátelští. Není neobvyklé být pozván popovídat si s náčelníkem nebo se podělit o jídlo s místní rodinou. Etnická diversita obyvatelstva: Afričané, Arabové, Evropané, míšenci. I v kulturním dědictví je evidentní vliv různých národů. Mozambik ohlásil vytvoření první chráněné mořské oblasti (MPA), spojuje se s jihoafrickým iSimangaliso Wetland Park a vytvoří první přeshraniční mořský park o délce 300 km od Maputo Bay ke Cape St Lucia v JAR. Zahrnuje Inhaca, Portugalské ostrovy a Maputo Special Reserve, tři mořské míle do Indického oceánu. Chrání se zde ohrožené druhy zvířat a ekosystémy, zakázáno je průmyslové rybaření a ježdění na plážích.

 

Přeshraniční parky

Když ministři vlády Angoly, Botswany, Zambie a Zimbabwe podepsali Memorandum o porozumění při založení přeshraniční ochranné oblasti v prosinci roku 2006, byl to velmi záslužný čin. To však neznamená, že park, který by měl mít 300.000 km2, vznikne okamžitě, bude to trvat ještě několik let. /KAZA TFCA/ Je to však obrovský úkol. Kavango - Zambezi TFCA má zasahovat do Angoly, Botswany, Namibie, Zambie a Zimbabwe. Rozloha by měla být 287 132 km2, kombinuje asi 36 parků, rezervací a dalších chráněných oblastí. Mělo by zde žít asi 250.000 kusů slona afrického, gepardi, psi hyenovití, jeřábi, krokodýli nilští. Hlavním lákadlem bude Okavango Delta, Victoria Falls. Obnovení historických migračních tras pro zvířata je také možnost pro Sanské komunity a ochranu šelem. Dalším návrhem přeshraničního parku je spojení Selous Game Reserve v Tanzanii s mozambickým národním parkem Niassa, tak by vznikl park o velikosti Malawi 120.000 km2.

Podnebí v Mozambiku

Doprava - Mozambik

všechny informace
 
 
 
 
Mozambik

Mozambik (též Mosambik) je republika na východním pobřeží Afriky. Na severu s ním sousedí Tanzánie a Malawi, na severozápadě Zambie, na západě Zimbabwe, na jihozápadě Jihoafrická republika a Svazijsko. Na východě ho omývají vody Mozambického průlivu, za nímž leží Madagaskar. Země poskytuje perfektní kombinaci safari, pláží, rostlin a bohaté kultury.

Zajímavá místa a města Mozambiku: Maputo, Vilanculo, Ilha de Mocambique, Bazaruto Archipelago, Pemba

Oficiální název: Mosambická republika
Hlavní město: Maputo
Rozloha: 799 380 km2
Počet obyvatel: 25.727.911 obyvatel (2014)
Oficiální jazyk: portugalština
Státní zřízení: republika
Hlavní náboženství: místní tradiční náboženství 50%, křesťané 30%, muslimové 20%.
Čas: SEČ +1
Měna: Metical (MZM)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz