www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Eritrea

Eritrea je stát rozkládající se v severovýchodní Africe na pobřeží Rudého moře. Na západě sousedí se Súdánem (605 km), Etiopií na jihu (912 km) a Džibutskem na jihovýchodě (113 km). K Eritrei náleží též Dahlacké souostroví v Rudém moři. Nabízí krásné koupání, šnorchlování a potápění k neporušeným korálovým útesům v teplém Rudém moři. Území získalo jméno Eritrea podle starořeckého názvu Rudého moře (erythros=rudý). Největšími městy jsou hlavní město Asmara a přístavy Massava a Assab. Eritrea. Eritrea je turisticky neprobádaná země, jejíž obyvatelstvo tvoří z poloviny ortodoxní křesťané a z poloviny muslimové. Oblečením, jazykem, jídlem i zvyky, včetně používaného obrázkového písma, jsou Eritrejci velmi podobní obyvatelům Etiopie, zejména její amharsko-tigrejské části.

 

Zajímavá místa - Eritrea

Zajímavá místa - Eritrea

Hlavní město Asmara nevypadá jako všechna ostatní africká města, není zde spěch a své stopy zde nezapomenutelně zanechala italská kolonizace. Ve 20. a 30. letech minulého století chtěl Mussolini v Asmaře vytvořit nové římské impérium, a tak se město stalo tzv. laboratoří italského architektonického stylu racionalismu. Přezdívka města byla Piccolo Roma a vyrostlo tady asi pět set budov v neoklasicistickém a art deco stylu. Eritrea patří k nejméně známým africkým zemím, je nazývána Malou Itálií, oblíbený nápoj je tu cappucciono, večer se mladí procházejí po ulicích v Asmaře, Italové zde nejsou již 60 let, ale jejich duch zde zůstal.

 

Národní parky - Eritrea

Národní parky - Eritrea

* Dahlak Marine National Park * Semenawi Bahri National Park Přírodní rezervace: * Gash-Setit * Nakfa * Yob

 

Podnebí v Eritrei

Zemi lze rozdělit do tří klimatických oblastí: centrální vysočina, pobřežní oblast a západní nížiny. Na vysočině je nejteplejší měsíc květen, nejchladnější prosinec až únor s velkými teplotními rozdíly. Jsou zde dvě období dešťů - krátké od března do dubna a hlavní období dešťů od června do začátku září. I podél pobřeží Rudého moře se nachází teplý, suchý pás s nejteplejšími měsíci od června do s ...

Eritrea

Vstupní formality - Eritrea

všechny informace
 
 

Ubytování

Ubytování

 
Eritrea

Oficiální název: Stát Eritrea
Hlavní město: Asmara
Rozloha: 124 000 km2
Počet obyvatel: 4 447 307 (r. 2004),6.738.000(2015)
Oficiální jazyk: tigrinština, arabština
Státní zřízení: republika
Hlavní náboženství: Zhruba polovina obyvatelstva se hlásí ke křesťanství; z nich naprostá většina přísluší k eritrejské ortodoxní církvi. Druhá polovina obyvatelstva vyznává islám.
Čas: SEČ +2
Měna: Nakfa (ERN)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz