www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Senegal

Deset důvodů proč navštívit Senegal:

1. fantastické slunce
2. čistá, modrá voda a vynikající pláže
3. přátelští lidé a klid
4. výborná kuchyně
5. zajímavá turistická místa Ile de Gorée, Le Lac Rose
6. fascinující kultura
7. krásná místa - Sine Saloum Delt a Petite Cote
8. oceán a rybaření v řekách
9. mnoho ptactva, zvířecí rezervace
10. aktivity - včetně vodních sportů, jízdy na koni, plavba na plachetnici,
minimální časový posun

 

Zajímavá místa - Senegal

Zajímavá místa - Senegal

Senegal má co nabídnout všem, ať už hledáte odpočinek na plážích nebo aktivnější dovolenou. Stovky cizinců sem přijíždějí každoročně během známé rally. Jsou tu krásné pláže, zajímavá kultura. Senegal byl nazýván bránou do Afriky nebo Paříž západní Afriky. V Senegalu žije 640 druhů ptáků, plavba na piroze a jejich pozorování je velkým zážitkem. V Senegalu jsou velmi milí a přátelští lidé - základem zdejší kultury je úcta k druhému. Žije zde mnoho etnických skupin (Tukulor v poušti, Dola v lesích na jihu, zachovávají si své tradice). V Senegalu se stále tančí, lidé jsou tu usměvaví. Hlavním cílem v zemi je Dakar - je to velmi kosmopolitní město. Letiště leží 15 km od centra, taxi by mělo stát asi 7,50 EUR (5000 CFA) - po smlouvání. V Dakaru si můžete dát dobré mořské plody na pláži v La cabane des Pecheurs - s výhledem na N´Gor Island. Indochine je největší asijská restaurace v Dakaru. Koktejl si můžete dát v Hotel Sokhamon a v hotelu Indépendence - v 16.patře v baru. Nedaleko města leží N´Gor Island, dostanete se tam pirogou z N´Gor Beach (CFA 500=0,76 EUR). V Senegalu najdete zajímavé muzeum Musée des Civilisations Noires,najdete zde vše od původu lidstva v Africe,historii masek,informace o obchodu s otroky atd.

 

Podnebí v Senegalu

Podnebí Senegalu je tropické s průměrnou roční teplotou mezi 22-30°C. Slunce zde svítí stále od listopadu do května a krátká sezóna dešťů trvá od června do října, kdy přicházejí náhlé dešťové bouřky. Průměrně zde svítí slunce denně 8-10 hodin, nejkratší období slunečního svitu je od července do do září (6-7 hodin). Nejteplejší měsíce jsou od června do konce listopadu.

 

Dějiny a lidé - Senegal

Dějiny a lidé - Senegal

Tradice a kultura Senegalu byla vždy ovlivňována jak kmenovou historií tak mnoha nájezdy okolních kultur, hlavně francouzské a islámské, přišla ze severu Afriky. Senegal patřil mezi francouzské kolonie v 19. a 20.století až do získání nezávislosti v roce 1960. Mnoho vlivů se odráží v místním oblečení, hudbě, kuchyni a architektuře.

Senegal

Vstupní formality - Senegal

všechny informace
 
 
 

Ubytování

Ubytování

 
Senegal

Senegal sousedí s Gambií, Guineou, Guineou-Bissau, Mali, Mauretánií. Země je rozdělena na 10 regionů.

Oficiální název: Senegalská republika
Hlavní město: Dakar
Rozloha: 196.190 km2
Počet obyvatel: 13 508 715 (2013) 16.434.000 (2019)
Oficiální jazyk: francouzština, wolof
Státní zřízení: republika
Náboženství: islám 94%, křesťanství 5%, domorodé 1%
Čas: SEČ - 1
Měna: CFA frank (XOF)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz