www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Gabon

Přírodní turistické zdroje - je to zcela nedotčená země s velkým ekoturistickým potenciálem, skoro 80% země je stále pokryto primárním lesem a tropickými savanami. Je to jeden z posledních rájů na zemi a vláda se velmi seriozně zabývá ochranou životního prostředí. V roce 2009 bylo možné navštívit pouze 4 parky ze 13, avšak i ty stojí za to a zájem turistů velmi roste. Gabon se otevřel turistům až v roce 2003.

10 důvodů proč navštívit Gabon:
1. Gabon je bývalá francouzská kolonie s klidným politickým klimatem, je to bezpečná země s vysokým životním standardem v porovnání se sousedními státy. Známý německý doktor Albert Schweitzer žil a dělal své výzkumy spavé nemoci ve městě Lambaréné a nemocnice, kterou postavil je nyní muzeem.
2. V roce 2002 prezident Omar Bongo Ondimba vyhlásil více než 11% území za chráněné národní parky, vláda pracuje na zvýšení procenta chráněných území.
3. Velmi vzácné exotické místo - 70% země zaujímá les se zvířaty.
4. Pobřeží je neporušené a divoké, žijí tu tisíce druhů ryb, savců a plazů, 90% pobřeží Gabonu je zcela panenské, hroši, sloni a bůvoli chodí na pláže NP Petit Loango.
5. Gabon je nazýván Posledním rájem Afriky - zde byly vytvořeny známé fotografie surfujících hrochů a slonů na pláži, krásná přírodní jezera - jako např. Lac Evaro, mnoho druhů ptáků u koloniálního města Lambarené.
6. Gabon je domovem goril nížinných a dalších 200 druhů savců, 600 druhů ptáků a více než 8.000 druhů rostlin. Gorily lze pozorovat zdarma v husté džungli, nejlepší místo je v Langoué Bai v Ivindo National park. Habituační projekt existuje v Mikongo Conservation Centre v NP Lopé.
7. V Gabonu je 13 národních parků - ne všechny jsou přístupné.
8. Gabon obývají kmeny Bantu, jejich jazyk má bohatou hudební historii, tance s maskami kmenů Fang a Punu. Ti kdo hledají zajímavou zkušenost, mohou navštívit Bwiti obřad u Libreville, rituály předků předváděné muži i ženami v noci mají za cíl spojení se spirituálním světěm konzumací kůry rostliny Iboga, která je vysoce halucinogenní.
9. Infrastruktura pro turisty ještě není příliš rozvinutá, ale jsou zde hotely a lodge v mnoha částech země i nejodlehlejších parcích. Zajímavá ekolodge v rybářské vesnici Nyonié u Pongara National Park.
10. Transgabonská železnice prochází krásným územím, stejně jako v minulosti umožňuje cestování z Libreville do NP Lope, kde žijí gorily.

 

Zajímavá místa - Gabon

Zajímavá místa - Gabon

Gabon leží v západní části střední Afriky. Největší a hlavní město Gabonu je Libreville. Gabon je světoznámý svou ekoturistikou - trek po ostrově Evengué Island a setkání s gorilami. Pojedete-li do Tassi Savanna Camp - uvidíte slony, vzácné druhy antilop, bůvoly a mnoho druhů ptactva. Gabon znamená to samé pro Afriku jako Amazonie pro Jižní Ameriku. Více než 80% rozlohy Gabonu je pokryto pralesem, kde roste více než 8000 rostlinných druhů, z nichž je asi 20% endemických, žije tu více než 200 druhů savců a 600 druhů ptáků. Lopé-Okanda bylo zapsáno na seznam světových míst dědictví UNESCO, díky svému ekosystému a krajině, je to první místo v Gabonu, které se na tento seznam dostalo.

 

Národní parky - Gabon

Národní parky - Gabon

Prezident Omar Bongo vytvořil systém 13 národních parků v roce 2002. * Akanda National Park * Batéké Plateau National Park * Birougou National Park * Crystal Mountains National Park * Ivindo National Park * Loango National Park * Lopé National Park * Mayumba National Park * Minkébé National Park * Moukalaba-Doudou National Park * Mwangné National Park * Pongara National Park * Waka National Park Přírodní rezervace: *Moukalaba-Dougoua *Ouanga Plain *Petit Loango *Ogooué Wetlands *Mont Iboundj

 

Podnebí v Gabonu

85% rozlohy země tvoří ekosystém deštných pralesů, 10% na JV a JZ savany a zbytek je tvořen vodními plochami a osídleným územím.

Gabon

Letenky do celého světa

všechny informace
 
 
 
Gabon

Gabon leží na západním pobřeží rovníkové Afriky. Uzemí státu se rozkládá po obou stranách rovníku. Pobřežní nížina proniká daleko do vnitrozemí, protéká jí řeka Ogooué. Její údolí rozděluje plošinu na severní a jižní část. Na severu se rozkládá vysočina Monts de Cristal (česky Křišťálové hory). Na jihu se nachází pohoří Chaillu, jehož nejvyšší hora je i nejvyšším vrcholem státu. Tato hora se jmenuje Mont Iboundji a je vysoká 1.575 m.

Zajímavá místa a města Gabonu: Franceville, Lambaréné, Libreville, Lekedi, Réserve de la Lopé

Oficiální název: Gabonská republika
Hlavní město: Libreville
Rozloha: 267 667 km2
Počet obyvatel: 1 751 000 (2015)
Oficiální jazyk: francouzština
Státní zřízení: republika
Hlavní náboženství: katolíci 65%, protestanti 19%, animisté 12%.
Čas: SEČ 0
Měna: CFA frank (XAF)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz