www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Keňa

Deset důvodů proč navštívit Keňu:

1. V národních parcích a rezervacích žije osmdesát druhů zvířat (včetně "Velké pětky")
2. Vyskytuje se zde 1.500 druhů ptáků.
3. Místa světového dědictví UNESCO: Fort Jesus, Gede Ruins, Koobi Fora, Mt. Kenya, Hell´s Gate NP, Masai Mara NP
4. Na 400 historických míst (prehistorické zkameněliny, zkamenělé lesy, sídla obchodu s otroky ze 14. století, islámské
ruiny a portugalské pevnosti ze 16. století)
5. Velký počet různorodých kmenových skupin
6. Nádherné písečné pláže na pobřeží Indického oceánu
7. Ideální podmínky pro potápění a různé vodní sporty
8. Ornitologická safari
9. Podmořské národní parky
10. Ideální počasí po celý rok

 

Zajímavá místa - Keňa

Zajímavá místa - Keňa

Země je pojmenovaná podle nejvyšší hory Mount Kenya (Kirinyaga - Hora bělosti). Nejkrásnějšími a nejzajímavějšími místy Keni jsou její národní parky. Keňa nabízí mnoho možností safari, je velmi snadné naplánovat cestu tak, aby zcela vyhovovala vašim požadavkům. Nejdříve si však musíte zodpovědět několik otázek: Jak dlouho chci být na safari a kam až se chci vydat? V Keni je dobrá infrastruktura a mnoho různých zajímavých míst, která jsou relativně nedaleko od sebe. Takže se nejdříve musíte rozhodnout, na jak dlouho chcete na safari jet. Je třeba si uvědomit, že i když budete na stejném místě, pak zkušenost z divočiny je pokaždé jiná. Při jedné návštěvě Keni můžete navštívit tropické lesy, krásné pláže a pouště, vystoupat na hory a seznámit se s divočinou, zažít safari na velbloudech v severní Keni. Také si musíte položit otázku, zda chcete jet ve skupině na safari nebo mít safari privátní. Keňa je také ideálním místem pro romantickou dovolenou nebo i dovolenou s dětmi. Lze si vybrat z mnoha možností od kempového safari po safari s ubytováním v luxusní lodgi. K velmi odlehlým místům v Keni patří souostroví Lamu, na Lamu nejezdí auta, je to zde ještě zapomenutý ráj. Lamu určitě stojí za návštěvu, zvláště je to místo pro milovníky klidu a historie. Téměř celá populace souostroví vyznává islám. Chráněná území hrají důležitou roli v ochraně životního prostředí v Keni-tvoří 22% území Keni.

 

Národní parky a rezervace - Keňa

Keňa byla obdařena přírodními krásami - slunečnými savanami, horami, korálovými útesy, velkým množstvím divokých zvířat - i milými lidmi. Krajina v Keni je velmi rozmanitá, od pobřeží moře po sněhem pokrytý vrcholek Mt. Kenya. Nejznámějším jevem v oblasti Maasai Mara - Serengeti je migrace zvířat, která se odehrává ve dvou vlnách, první je přechod Grumeti river - v červnu a červenci asi na 40 km, pak v srpnu v severozápadní části Serengeti a v Maasai Mara. Zde najdete abecedně seřazené národní parky a rezervace v Keni.

 

Podnebí v Keni

Většinu území zaujímá složitá soustava náhorních plošin Východoafrické vysočiny rozdělená v západní části Velkým zlomovým údolím (Rift Valley), které na severu vyplňuje slané jezero Turkana (dříve Rudolfovo). Východně od něj se rozkládá rozsáhlá plošina s pouští Chalbi. Ze Somálska zasahuje široká pobřežní nížina, která se k jihu zužuje. Podél Rift Valley se zvedají masivy vulkanických pohoří, na západě je to především pohoří Cherangany a Mount Elgon (4.321 metrů) na hranici s Ugandou. Východně od zlomového údolí se zvedá horské pásmo Aberdare (na jih od něj leží hlavní město Nairobi) a za ním osamocený masiv nejvyšší hory Mount Kenya. Z hor přes planinu Nyika odvádějí vodu k jihovýchodu dvě velké řeky - Tana a Galana. Západně od hor lemujících tektonická údolí se kolem jezera Ukerewe (Viktoriina jezera) prostírají travnaté savany.

Doprava - Keňa

Hospodářství - Keňa

všechny informace
 
 
 
 
Keňa

Keňská republika
Keňa je přímořský stát ve východní Africe při pobřeží Indického oceánu. Sousedí na západě s Ugandou (933 km), na severozápadě s Súdánem (232 km), na severu s Etiopií (861 km), na východě se Somálskem (682 km) a na jihu s Tanzanií (769 km). Keňa je známá svými národními parky v savaně a velkou vůlí lákat zahraniční turisty. Země je prezidentskou republikou. Keňa je pojmenována po hoře Mount Kenya, která se nachází uprostřed státu.
Šest procent z celého území státu zaujímají chráněná území (přes třicet národních parků). Národní park Sibiloi u východního pobřeží Rudolfova jezera je jednou z oblastí líhnutí krokodýla nilského.
Keňa se vyznačuje jednou z největších porodností na světě.

Města a zajímavá místa Keni: Indický oceán, Serengeti, Ruiny Gedi, Nairobi, Kilimanjaro

Oficiální název: Keňská republika
Hlavní město: Nairobi
Rozloha: 582.646 km2
Počet obyvatel: 46 791 000
Oficiální jazyk: angličtina
Státní zřízení: republika
Hlavní náboženství: křesťanství (80 %), islám (10 %), tradiční náboženství (10 %)
Čas: SEČ +2
Měna: keňský šilink (KES)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz