www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 

Angola

Angola leží na jihozápadě Afriky.
Její západní hranici omývá v délce 1.650 km Atlantický oceán. Vlivem Benguelského proudu se podél pobřeží táhne vyprahlá pobřežní nížina, ze které se zdvihá práh Lunda o nadmořské výšce 1500–2000 m a plošina Planalto do Bié. Náhorní plošina má na rozdíl od suché savany vlhčí podnebí a stéká z ní do údolí několik větších řek. Směrem na východ plošina klesá do Konžské pánve, která je pokryta deštnými pralesy. O Angole se toho ví málo, některé kmeny na jihozápadě žijí stále velmi izolovaně (Mucacureca).
Občanská válka v této zemi trvala 40 let. Konflikt skončil tím, že vládní vojska zabila vůdce UNITA Jonase Savimbi 2.2.2002 a o šest týdnů později byla podepsána mírová smlouva. Infrastruktura Angoly byla zcela zničena.

Deset důvodů proč navštívit Angolu:

* hlavní město Luanda
* historické pozůstatky koloniální minulosti
* kultura kmenů a jejich tradice
* tropické klima a celoročně příjemná teplota
* možnost vidět zvířata v nejnavštěvovanějších parcích
* krásná krajina s řekami, džunglí a horami
* jedinečné umění a historie
* mnoho vodních sportů v Luandě a dalších městech
* erotický angolský tanec masemba, který tančí královští tanečníci
* tradiční angolská kuchyně se silným portugalským vlivem

 

Zajímavá místa - Angola

Zajímavá místa - Angola

Angola je zemí tropických pralesů, tisíců kilometrů nedotčeného pobřeží Atlantiku, měst s portugalskou kulturou, hudbou, obrovskými národními parky, exotickými kmeny a velkým nerostným bohatstvím. Pro individuály je cestování Angolou zatím velmi náročné. Mezi nejzajímavější lokality patří Luanda, Malanje, Namibe a Lubango, Cabinda a Kissamský národní park. Nejvyšším bodem Angoly je Mount Moco v oblasti Benguela a Mount Navil v Cuanza Sul. Největší města jsou Luanda, Huambo, Namibe a Malanje. Angola se teprve dostává na turistické mapy.

 

Národní parky a rezervace - Angola

V Angole je několik národních parků, ale většinu zvířat snědli hladoví lidé v nedávných válkách, zbytek zastřelili vojáci. Zatím sem vozí zvířata z Jižní Afriky, bohužel první čtyři dovezené zebry byly zabity a snědeny. V Angole se nachází 10 národních parků.

 

Dějiny a lidé - Angola

Pro většinu cizinců znamená Angola krvavé války, diamanty a ropu. Zemi však nesmíme podceňovat, Angolané jsou sice bojovníci, ale také mají rádi klid a pohodlí. Hlavním jazykem je zde portugalština, která je ideální pro zpěv, Angolané milují hudbu a tanec (tanečníci kizomba). V Angole jsou tři hlavní etnické skupiny: Ovimbundu, kteří tvoří asi 37% obyvatelstva a žijí na jihu a centrální vysočině. Mbundu - asi 25%, obyvatelstvo, které žije kolem Luandy a na východě, na severu žije skupina Kongo asi 13%. V zemi žije ještě asi 80.000 Portugalců, jejichž kořeny spadají do koloniální doby.

Hospodářství - Angola

Doprava - Angola

všechny informace
 
 

Ubytování

Ubytování

 
Angola

Oficiální název: Angolská republika
Hlavní město: Luanda
Rozloha: 1 246 700 km2
Počet obyvatel: 24.383.301 (2014)
Oficiální jazyk: portugalština
Státní zřízení: republika
Uspořádání - 18 provincií: Bengo, Benguela, Bié, Cabinda, Cuando Cubango, Cuanza Norte, Cuanza Sul, Cunene, Huambo, Huila, Luanda, Lunda Norte, Lunda Sul, Malanje, Moxico, Namibe, Uige, Zaire
Hlavní náboženství: animisté 37%, katolíci 38%, protestanti 15%
Čas: SEČ 0
Měna: Kwanza (AOA)

 
napište nám své zážitky
 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2024:
Copyright © 2024 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz