www.mojeafrika.czSTELLA TRAVEL
prvek 1
prvek 2
prvek 3
prvek 4
prvek 5
KontaktO společnostiDotazyRecenzeZájezd na míruKe staženíInformaceZájezdyUbytováníLetenkyAktualityÚvodní stránka
 
Aktuality - Afrika
Zajímavosti z Afriky
Zajímavá místa Afriky
Národní parky a rezervace Afriky
Praktické informace na cestu do Afriky
Podnebí a přírodní poměry Afrika
Vstupní formality - Afrika
Krátký průvodce- Afrika
Víte, že ...?
Letenky
Provincie, města Afriky
Obchod a hospodářství Afrika
Dějiny , lidé a kultura Afriky
Doprava
Fauna a flóra, příroda - Afrika
Ostatní
Adrenalinové zážitky v Africe
Jazyky Afriky
Významná data, místa ,knihy - Afrika
Světová místa dědictví UNESCO
Safari v Africe - 25 nejlepších míst
Rady na cesty po Africe
 
 
zpátky

Surikaty v Africe

Surikaty

Fauna a flóra, příroda - Afrika

K zajímavým živočichům Afriky patří surikaty.

Surikaty můžeme vidět hlavně v těchto parcích:
Tswalu Kalahari reserve - Jižní Afrika
Addo Elephant Národní park - Jižní Afrika
Kgalagadi Transfrontier Park - Jižní Afrika a Botswana
Quivertree Forest rest camp - Namibie
The Meerkat Magic Conservation project - Jižní Afrika

Jejich latinské jméno je Suricata suricatta. Jsou to denní zvířata, masožravá - dolují larvy brouků, sbírají termity, škorpiony a mouchy, žerou také ještěrky, ptáky a malé hady. Jejich výskyt je pouze v jižní Africe. Žijí ve skupinách různé velikosti od 2 do 30 jedinců. Skupinu vede vůdčí pár a jejich potomci se zařazují do skupiny. Mlaďat mají obvykle jedno až sedm a ze země vylézají až po třech týdnech. Dominantí samice někdy požírají mláďata podřízených samic. Mláďata vycházejí se skupinou ve věku asi 1 měsíce. Nejdříve se živí bezobratlými živočichy, s čímž jim do třech měsíců věku pomáhají dospělí. Dospívají ve věku asi jednoho roku. Jsou to teritoriální zvířata a jejich teritorium je zpravidla 1 až 3 km2. Území si pravidelně značkují. Surikaty používají různé zvuky, tím odlišují i různé predátory. Samci ve věku 18-30 měsíců dobrovolně opouštějí skupinu a vytvářejí novou nebo nahradí v jiné skupině dominantního samce.

 

TEXTOVÉ MENU:   | ÚVODNÍ STRÁNKA | AKTUALITY | UBYTOVÁNÍ | ZÁJEZDY | INFORMACE | KE STAŽENÍ | ZÁJEZD NA MÍRU | RECENZE | DOTAZY | O SPOLEČNOSTI | KONTAKT

Copyright 2008-2021:
Copyright © 2021 STELLA travel, všechna práva vyhrazena

NAVRCHOLU.cz